Районні урочисті заходи з нагоди Дня працівників освіти у Доманівці

У першу неділю жовтня в Україні відзначається День працівників освіти. З цієї нагоди 3 жовтня у Доманівці, в районному будинку культури, відбулося урочисте зібрання працівників освітньої галузі Доманівщини, організоване за ініціативи районної організації профспілки працівників освіти і науки України.

Один раз на рік наближається день, коли ми вимовляємо «учитель», згадуючи при цьому не контрольну роботу, тематичне опитування чи підсумкову атестацію, а квіти і добрий настрій.

Дорогі вчителі! До вас сьогодні слова щирої шани, сердечної вдячності. Ваша праця мудра і благородна. Розум, серце, душу і здоров’я впродовж усіх років ви віддаєте своїм вихованцям. Як мама, проводжаючи дітей в дорогу, віддає з рушником частинку свого серця, щоб зігрівало воно на життєвих перехрестях, так і ви передаєте з частинкою серця знання. Мабуть, велике воно, учительське серце, раз на стільки вихованців вистачає його….

Для кожної людини, незалежно від її професійної діяльності, це свято є особливим, незабутнім – зазначив у своєму виступі перед учасниками урочистого зібрання голова Доманівської районної державної адміністрації Євгеній Осадчук. -- У пам'яті одразу ж виникає образ улюбленого вчителя, який був порадником, другом, вихователем, взірцем. Він наполегливо і лагідно вів нас дорогою знань, виховував почуття гідності, доброти, поваги, любові. Ваша невичерпна енергія, плідна творча діяльність завжди сприятимуть формуванню у дітей та молоді патріотичних і духовних ідеалів. шановні освітяни, Напередодні вашого професійного свята хочу побажати вам міцного здоров'я, щастя, оптимізму. Нехай у ваших оселях панує добро і достаток, у душах – тепло і щедрість, творчість і наснага.

Із сердечними словами привітань з професійним святом і найкращих побажань до педагогів звернувся голова Доманівської районної ради Тарас Кушнір.

– Я теж відношу себе до вчительської когорти – зауважив він. – Ваші успіхи й невдачі – це й мої успіхи й невдачі. Твердо переконаний, що освітяни нашого району успішно подолають всі труднощі і перешкоди на шляху реформування освітньої галузі, становлення нової української школи. Нових вам творчих здобутків, вдячних і талановитих учнів, щасливої долі, миру й добра.

Колег по вчительському цеху від усієї душі привітала з Днем працівників освіти начальник відділу освіти, молоді та спорту Доманівської райдержадміністрації Олена Маценко, побажавши сіячам розумного, доброго, вічного вагомих досягнень на вчительській ниві.

Хвилиною мовчання вшанували присутні тих працівників освіти, які сьогодні не можуть бути поряд з нами, людей, які навіки перейшли життєву межу, але вони назавжди залишаться у пам’яті своїх колег та своїх вихованців.

У районному вчительському святі взяли участь і делегації з об’єднаних територіальних громад -- Доманівської, Мостівської, Прибузької. Щирі, теплі слова привітань освітянам з професійним святом, сердечні слова глибокої вдячності за їх невтомну, титанічну працю у справі виховання підростаючого покоління прозвучали у виступах секретаря Доманівської селищної ради Галини Шульгіної, Мостівського сільського голови Надії Бабанської, начальника відділу освіти, молоді та спорту виконавчого органу Прибузької сільської ради Наталі Войцеховської.

Велику групу педагогів району за успіхи у праці та з нагоди Дня працівників освіти було відзначено грамотами, подяками Миколаївської обласної державної адміністрації та Миколаївської обласної ради, Доманівської районної державної адміністрації та Доманівської районної ради виконавчих органів об’єднаних територіальних громад, а вчителька Доманівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Лариса Пишна отримала високу професійну нагороду – нагрудний знак Василя Сухомлинського.

Прекрасну концертну програму до свята подарували учасникам урочистого зібрання самодіяльні творчі колективи та окремі виконавці. Бурхливими оплесками нагородили вдячні глядачі виступи Маргарити Ковтонюк, Єлизавети Затворніцької, Валентини Волошиної, Жанни Миронюк, Ірини Олійник, Катерини Галькович, Ігоря Коршенка, Віри Бондаренко, тріо «Мальви», народного духового оркестру «Фестиваль» (керівник Леонід Мостовенко), дитячих хореографічних колективів «Престо», «Фантазія» (керівник – Наталія Рибалко), «Поп-денс» (керівник – Інна Лацановська).

/Files/images/2019/jovten/1.jpg/Files/images/2019/jovten/4.jpg /Files/images/2019/jovten/3.jpg /Files/images/2019/jovten/2.jpg

/Files/images/2019/jovten/6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 494

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.