Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості “Веселка миру”

Міністерство культури України інформує про те, що у рамках діяльності Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Серце до серця” та Словацької громадської організації “Амос” спільно з мерією м. Стара Любовня (Словацька Республіка) з 15 по 18 вересня 2016 року передбачається проведення Міжнародного фестивалю дитячо-молодіжної творчості “Веселка миру”.

Участь у Фестивалі братимуть діти і молодь України та Словацької Республіки в місті Стара Любовня.

Під час Фестивалю відбудуться: конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій “Молодь обирає здоров’я”: виступи різних вокальних, хореографічних, театральних колективів; конкурс образотворчого, декоративно-ужиткового та прикладного мистецтва тощо.

Мета та завдання фестивалю:

Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Веселка миру» проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей і молоді; популяризації європейських цінностей; зміцнення взаємодії між дітьми та молоддю з різних регіонів України, зарубіжних країн заради миру та майбутнього.

До участі у Фестивалі запрошуютьсявихованці та учні загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних, вищих навчальних закладів віком від 6 до 21 року, включно, у складі творчих колективів з України та інших країн світу, а саме:

– хореографічні колективи, солісти народного, сучасного, естрадного та бального танцю;

– солісти, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), вокальні ансамблі;

– оркестри, солісти народних інструментів та ансамблі народно- інструментального жанру;

– учасники в жанрах образотворчого, декоративно-зокиткового та прикладного мистецтва;

– виконавці та колективи різних жанрів театрального мистецтва;

– учасники районних, міських, обласних етапів фестивалю-конкзфсу «Молодь обирає здоров’я».

Вікові категорії учасників(можуть змінюватися згідно з номінаціями) :

6-9 років (1-а молодша вікова категорія);

10-12 років (П-а молодша вікова категорія);

13-16 років (середня вікова категорія);

17-21 рік (старша вікова категорія).

Порядок проведення Фестивалю:

  • Творчим колективам необхідно до 26 серпня 2016 року направити заявку на участь у Фестивалі (додається) до оргкомітету Фестивалю на електронну адресу:info@sds.in.ua. з приміткою на Фестиваль «Веселка миру». Можлива участь одразу у декількох вказаних номінаціях.
  • Фестиваль у 2016 році буде проведено з 15по 18 вересня у м. Стара Любовня Словацької Республіки.

Конкурсні номінації

  • Вокал:

народний спів (солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі); естрадна пісня, твори композиторів-класиків або сучасних авторів (солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі, шоу-групи).

Репертуарні вимоги:

солісти та ансамблі представляють два різнохарактерні твори, загальним часом звучання не більше 7 хвилин;

народний спів – а сареііа або у супроводі народних інструментів; естрадний спів (якісна фонограма «мінус» на МО або СБ в аудіо СО форматі).

Кожен твір записаний на окремому диску з високою якістю звуку. Обов’язково вказати: назву твору, автора музики, тексту, назву ансамблю або прізвище виконавця та тривалість звучання даного твору.

  • Хореографія:

класичний танець; народна хореографія; сучасна хореографія; естрадна хореографія; спортивна хореографія; бальна хореографія.

Репертуарні вимоги:

колектив готує 2 фестивальні номери до 10 хвилин; можлива участь колективу у декількох вказаних номінаціях; тривалість хореографічного номеру до 4-х хвилин; якісна фонограма на МО або СО в аудіо СО форматі.

Кожен номер записано на окремому диску з високою якістю звуку. Обов’язково вказати: назву номеру, назву ансамблю та тривалість звучання.

  • Народно-інструментальний жанр:

оркестри народних інструментів та ансамблі народно-інструментального

жанру.

Умови участі:

У програмі інструментальних колективів має бути не більше трьох творів (різних за стилем, жанром, формою) кращих зразків української та зарубіжної класики, творів сучасних композиторів, авторських творів;

у складі оркестрів, ансамблів народних інструментів допускається участь не більше трьох педагогів.

  • Образотворче, декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво: образотворче мистецтво (живопис, графіка):

декоративно-ужиткове та прикладне мистецтво (художнє різьблення по дереву, гончарство та художня кераміка, витинанка, художня вишивка, народна та сувенірна іграшка, писанкарство, ліплення, декоративний розпис та народний живопис, паперова пластика, вироби з соломки, лозоплетіння, ткацтво, художнє плетіння гачком та спицями, флористика та вироби з природного матеріалу, художня обробка шкіри, розпис тканини та інше).

Умови участі:

учасники повинні надати від 2-х до 4-х робіт з одного напряму (можлива участь у декількох напрямах);

роботи з образотворчого, декоративно-ужиткового та прикладного мистецтва повинні бути оформлені в паспарту або в раму, формат роботи не менше АЗ (297×420);

до робіт необхідно додавати етикетку, на якій вказати: назву роботи, техніку виконання, прізвище, ім’я, вік автора, повну назву навчального закладу, назву гуртка, П.І.Б. керівника.

  • Театральний жанр (драматичний, музичний).

Репертуарні вимоги:

колективи представляють на конкурс малі сценічні форми, моно- вистави, етюди, сцени з вистав і п’єс, що композиційно мають завершений характер;(на вікові групи не поділяється).

У виступах буде враховуватися повнота і виразність розкриття теми твору; розкриття і яскравість художніх образів; сценічність (пластика, костюм, культура виконання); художнє оформлення вистави; дикція акторів: відповідність репертуару віковим особливостям виконавців.

  • Конкурс літературно-музично-спортивних міні-композицій «Молодь обирає здоров’я».

Для участі у конкурсі допускається команда з 7 осіб (учнів, студентів).

Команда представляє літературно-музичну, художньо-спортивну міні- композицію, спрямовану на популяризацію переваг здорового способу життя, формування у молоді безпечної поведінки, збереження власного здоров’я та здоров’я оточуючих, відображення духовних цінностей і традицій народу в поєднанні з сучасними тенденціями розвитку культури та мистецтв.

Виступи повинні бути позитивно зорієнтованими, з використанням різних видів мистецтва демонструвати власні досягнення молоді у формуванні здорового способу життя. Наслідки негативних звичок можуть відображатися у трагічній, гумористичній, образній, художньо-спортивній та інших формах.

Визначення та нагородження переможців :

  • Переможців Фестивалю визначає журі, склад якого затверджується Організаторами конкурсу.
  • Переможці Фестивалю нагороджуються відповідними дипломами та подарунками.

Фінансування :

  • Проїзд, проживання та харчування учасників, керівників колективів та інших осіб, що супроводжують, здійснюються за рахунок джерел, не заборонених чинним законодавством України.
  • За умови супроводження 15 або більше учасників проживання, харчування керівника здійснюється за рахунок Організаторів Фестивалю.

Питання авторських та інших прав :

  • Телевізійні зйомки Фестивалю, окремих його виступів здійснюють телекомпанії, акредитовані Оргкомітетом Фестивалю.
  • Виплата гонорарів колективам-учасникам Фестивалю за участь в телевізійних зйомках не передбачена.
  • Питання особистого і майнового страхування колективи-учасники Фестивалю вирішують самостійно.

Заявка на участь

Орієнтована програма

Перелік документів необхідних для оформлення шенгенської візи

Кiлькiсть переглядiв: 343

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.