Комунальний заклад культури «Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна» запрошує відвідати виставку «Таємне мистецтво тропічної Африки».

Шановні педагоги та учні!

Якщо Ви втомилися від буденності, а мрії кличуть у подорож до далеких екзотичних країн, можливо у захоплюючий світ мистецтва тропічної Африки, - пропонуємо Вам з 16 квітня завітати до Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна на виставку «Таємне мистецтво тропічної Африки». Виставка експонується у Миколаєві вперше і складається з цінних експонатів приватних колекцій відомих мешканців міста: мандрівників, колекціонерів і художників.

• Ця незвичайна виставка дає уявлення про багаті традиції стародавньої культури та мистецтва країн тропічної Африки: Камеруну, Нігерії, Габону, Конго, Малі Беніна. Європейські колонізатори вважали мешканців тропічної Африки дикунами, спроможними тільки на «примітивне» мистецтво, в той час як навіть в умовах рабства і зубожіння народи Африки створили мистецтво, кращі зразки якого характеризуються високою естетичною цінністю.

В експозиції виставки серед, самобутніх предметів мистецтв, перш за все привертають увагу маски: ритуальні, які використовувалися у жертвопринесенні богам; маски - притулок духів і демонів; маски, які поєднують риси людини з рисами звірів - використовуються задля полювання за нечистою силою; дизайнерські маски, які слугують прикрасою інтер’єру.

Культові бронзові, теракотові та дерев’яні статуетки вражають віртуозністю техніки виконання і майстерно відтворюють гнучку грацію руху

* тварин та звірів.

Експозицію доповнюють предмети побуту; металеві ппакетки з рельєфними зображеннями; бронзові шоломи-наголовники, військове знаряддя.

Гармонійною складовою виставки є графічні роботи миколаївських митців, виконані у різних техніках (акварель, вугілля, пастель), батик, фотографії з зображенням аборигенів та їх поселень, архітектурних пейзажів Африки, масок різноманітного призначення.

Всього представлено понад 100 експонатів!

Ласкаво запрошуємо відвідати цю невичерпну по своїй різноманітності виставку, яка допоможе розширити ваше уявлення про далекі таємничі країни.

Нагадуємо, що строк експонування виставка «Вічний Єгипет», яка викликала жвавий інтерес у педагогів історії та учнів, вивчаючих історію цього осередка світової культури, продовжено до 10 травня 2016 р.

Адреса музею: вул. Велика Морська, 47. Телефони для довідок: 37-23-53, 37-08-45. Сайт: vereschagin.com.ua

Кiлькiсть переглядiв: 390

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.