Нарада з питання організації підвозу

Голова райдержадміністрації В.М.Іванченко 26 січня 2016 року провів нараду з питання організації підвозу дітей із сіл Володимирівської сільської ради до Новоалександрівського НВК. У розгляді актуальних питань по дотриманню чинного законодавства щодо забезпечення перевезення учнів до місця навчання та додому взяли участь голова районної ради Т.Кушнір, перший заступник голови райдержадміністрації Н. Фалько, начальник відділу освіти райдержадміністрації В. Білецький, начальник фінансового управління райдержадміністрації І. Зубачевська, Володимирівський сільський голова В. Літвін, директори Доманівської ЗОШ I- IIIст. № 2 та Новоолександрівського НВК, представник приватного підприємства «Веселий роздол», директор Доманівського освітнього центру І.Святченко та начальник відділу господарського забезпечення відділу освіти райдержадміністрації А. Зебницький.

Наталія Фалько повідомила, що в поточному навчальному році за межею пішохідної доступності перебуває 550 учнів та 55 дошкільнят, які підвозяться 9-ма автобусами відділу освіти та 2-ма орендованими. Підвіз дітей та вчителів до школи здійснюється систематично, ним охоплено 100% учнів, які потребують підвезення. Особлива увага сьогодні приділяється тим сільським радам, які мають на своїх територіях школи, а діти відвідують загальноосвітні заклади в інших населених пунктах.

Тарас Кушнір зауважив, що для забезпечення якісного перевезення необхідно придбати ще 4 шкільні автобуси. А транспортні засоби, якими здійснюється організований перевіз учнів, вже давно потребують капітального ремонту. І.Святченко повідомила про нормативні документи, прийняті на місцевому рівні, а саме про розпорядження Доманівської РДА №71 від 27.03.2015р.«Про закріплення територій обслуговування та проведення обліку дітей і підлітків шкільного віку» та «Порядок забезпечення проїзду учнів, вихованців та педагогічних працівників Доманівського району до місця навчання та додому», затверджений рішенням районної ради № 5 від 27.02.2015 року.

В.В.Білецький інформував присутніх про розуміння завдань відділу освіти по створенню належних умов для забезпечення рівного доступу школярів до якісної освіти і про те, що школи самотужки не можуть вирішити ті проблеми, які сьогодні стоять на порядку денному: стан доріг, недостатність автобусів та віддаленість населених пунктів. Тому питання підвозу учнів до навчальних закладів з кожним роком потребуватиме ще більшої уваги та підтримки і з боку місцевої влади, батьків, громадськості та небайдужих людей.

Василь Миколайович Іванченко підвів підсумок роботи та наголосив на необхідності дотримання законодавства, здійснення постійного контролю за використанням коштів, ефективним використанням шкільних автобусів. А також надав доручення відділу освіти райдержадміністрації у визначені терміни вирішити питання по сільським радам, які мають на своїх територіях школи, а діти відвідують загальноосвітні заклади в інших населених пунктах. Зокрема по підвозу дітей із сіл Широкі Криниці та Володимирівка до Новоолександрівського НВК.

Кiлькiсть переглядiв: 761

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.