Як новостворений Уряд розвиватиме освіту

Уряд підготував Програму діяльності Кабінету Міністрів України (далі — Програма), відповідно до якої МОН України спрямує свою діяльність на забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток ринку дошкільних навчальних закладів і надання їм підтримки з бюджетів різних рівнів.

Якість середньої освіти підвищуватимуть завдяки:

  • створенню ефективної системи освітніх округів
  • запровадженню стимулюючих виплат для вчителів
  • розширенню автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства
  • залученню інвестицій
  • розширенню переліку освітніх послуг
  • оновленню освітніх стандартів з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей

Програма в освітній сфері також передбачає сприяння розвитку загальноосвітніх навчальних закладів усіх форм власності, зокрема шляхом надання державної фінансової підтримки.

Заплановане оновлення інфраструктури закладів освіти та культури, позашкільного навчання та спорту, зокрема шляхом утворення об’єднаних центрів розвитку дитини та їх фінансування в рамках освітньої субвенції або з місцевих бюджетів.

КМУ займатиметься вдосконаленням системи оцінювання якості освіти. Зазнає змін система розміщення державного замовлення, зокрема фінансування вищих навчальних закладів залежно від кількості абітурієнтів (система адресності).

У Програмі КМУ задеклароване надання реальної фінансової та академічної автономії вищим навчальним закладам та лібералізація доступу до українського освітнього ринку іноземних вищих навчальних закладів.

Кiлькiсть переглядiв: 456

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.