Урочистості з нагоди вшанування пам’яті Тараса Шевченка

22 травня біля єдиного в районі пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулися районні урочистості до 154-річчя з нагоди перепоховання великого поета на Чернечій горі.

На святі були присутні гості: голова Доманівської районної ради Кушнір Т.Л., Доманівський селищний голова Дога О.О., методист районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації Миронюк С. В., Володимирський сільський голова Літвін В.М.

Голова Доманівської районної ради Кушнір Тарас Леонідович виступив із вітальним словом, підкресливши велич геніального українського поета й митця та нагородив подяками Чорного Вадима, Догу Ангеліну, учнів Доманівської ЗОШ №2, та Гордієнко Анну, ученицю Доманівського РНВК. Саме ці школярі стали призерами фінальних етапів конкурсів, присвячених Т.Г.Шевченку. Методист районного відділу освіти Миронюк С.В. вручила подяки НВК за активну участь у громадсько-культурному житті району учням Новолександрівського НВК: Кісіль Жанні, Тіорі Тетяні, Ніколюк Ірині, Шинькарук Дарині.

Колектив Новоолександрівського НВК підготував змістовну літературно- музичну композицію. На заході звучало актуальне у всі часи слово Великого Кобзаря, пісні у виконанні учнів та вчителів Новоолександрівського НВК. Усі присутні на урочистостях поклали квіти до постаменту Т.Г.Шевченка.

У ці дні до постаті Шевченка, як до живильного джерела духовності й чистоти, звертаються мільйони людей, незалежно від національності й віросповідання, щоб у котрий раз відчути незбагненну міць великого Тарасового слова.

Отож, низько схиляємо голову перед вічно нетлінною творчістю геніального сина України.

Кiлькiсть переглядiв: 454

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.